Husmanskost

Levergryta med bacon

Levergryta med bacon

Levergryta är en rätt som ganska många…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man har bråttom som dessutom är lätt att variera och piffa…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns i var mans hem i olika versioner. En del serverar…

Korv a la Forsell

Korv a la Forsell

Korvgryta a la Forsell är klassisk skolmatsalsmat för alla över en viss ålder. Jag och maken minns den, med viss…

Redskap

PastaMaker

PastaMaker

Pasta är i sin enklaste form något extremt simpelt, nämligen något torrt som ligger i en kartong…

Soppor

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja nässlorna noga…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Rulla till toppen